Proč ho kupovat hotový, když ten doma dělaný je mnohem lepší, levnější a bez konzervačních látek?
Postup
Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr a ručním šlehačem šleháme asi 2 minuty. Do skleniček (cca 2 dcl) dáme piškoty (dávám 4 - 5 piškotů na porci) a krém. Nechávám vychladit alespoň 2 hodiny, ale není to nutné. Vychlazením krém zhoustne a chutná přesně jako ostraváček. Můžeme přidat kakao, ovoce, lžičku marmelády nebo lžičku hustého sirupu. Z uvedeného množství je 5 skleniček tvarohového krému.
Když dávám kakao, rozdělím krém do dvou misek, do jedné přidám lžičku kakaa, buďto hořkého, nebo 2 lžičky granka. Do skleniček pak lžící vrstvím bílý krém s kakaovým.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...